Regisseur Jesse Bleekemolen presenteert de Young Impact Celebration in de Ahoy Rotterdam

De 20-Jarige regisseur en producent Jesse Bleekemolen presenteert op woensdag 6 juni de Young Impact Celebration in de Ahoy Rotterdam samen met onder andere Katja Schuurman, Stuk TV, Rico Verhoeven en Ronnie Flex. 

Woensdag 6 juni vieren ruim 12.000 jongeren in Rotterdam Ahoy dat ze in actie zijn gekomen voor een betere wereld. Zij zijn onderdeel van Young Impact, een beweging van jongeren die hun talent in zetten om lokaal of wereldwijd een positieve verandering te brengen. Ze verdienen op deze manier gratis toegang tot een groot evenement, de Young Impact Celebration, dat alweer voor de tweede keer plaatsvindt. Dit in navolging van WEday Amerika, Canada en Engeland, dat uitgroeide tot één van de grootste jongerenbewegingen ter wereld.

Jongeren komen relatief veel met zinloos geweld in aanraking. Geïntrigeerd door dit onderwerp maakte de destijdse 17-jarige regisseur Jesse Bleekemolen de hartverscheurende film Fataal over de rampzalige gevolgen van zinloos geweld. De film met onder meer Jeffrey Hamilton, Priscilla, Stijn Fransen, Harry Piekema en Mamoun Elyounoussi in de hoofdrollen ging in oktober 2016 feestelijk in première (Pathe Tuschinski) en werd door ruim 32.000 bezoekers gezien. Daarnaast zagen ruim 13.000 scholieren het filmdebuut van Jesse Bleekemolen als onderdeel van de ‘Fataal School Tour’ in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie. De film werd door publiek en pers zeer gewaardeerd. Momenteel is Bleekemolen bezig met de productie van Fataal de Musical, dat naar een script van Dick van den Heuvel (Afblijven, Spijt) in 2018/2019 in de Nederlandse theaters te zien zijn. De inzet van Bleekemolen bleef zeker niet onbekend, zo schreef de minister van veiligheid en justitie Ferdinand Grapperhaus Jesse een persoonlijke brief en werd hij onderscheden met een officiële oorkonde. 

Beeldmateriaal kun je hier ophalenhttps://we.tl/OfGltMCxeQ 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Triple P Entertainment | Linda van Essen | +31 35 698 

Scroll naar top