Persuitnodiging Lancering samenwerking Pathé en Fataal
  • 10
  • 09
Namens Bioscoopketen Pathé, Pathé Thuis en JSB Productions B.V. nodigen we je van harte uit voor de lancering van de samenwerking van Pathé, Pathé Thuis en de Fataal Scholentour. De lancering vindt plaats op donderdag 20 september om 09.15 uur in Pathé Utrecht Leidsche Rijn.

Wat:                           Lancering samenwerking Pathé, Pathé Thuis en Fataal
Datum:                       donderdag 20 september
Ontvangst pers:        08.30 uur
Start programma:     09.15 uur
Locatie:                      Pathé Utrecht Leidsche Rijn (Berlijnplein 100, 3541CM Utrecht)

Aanwezige gasten:
Barbara Barend (presentatrice)                                     Burgemeester Aptroot (Zoetermeer)
Burgemeester Blanksma-van den Heuvel (Helmond)        Kyra Kuppens (vertegenwoordiger Pathé)
Jaap Bruijnen (directeur Pathé Thuis)                            Thomas van de Weerd (CEO Pathé Thuis)
Bart Wisbrun (stichting MOED)                                      Ronnie en Jasper (Fataal scholentour)
Jesse Bleekemolen (regisseur Fataal)                             Jacques en Wanda (Fataal scholentour)
Heidi en Vincent (Fataal scholentour)                             Janet ten Hoope (Directeur bureau Halt)
Nicole Teeuwen (Voorzitter Sectorraad Praktijkonderwijs)
Andrea Vogelsberger (Dienst Justitiële Inrichtingen/Ministerie van Justitie en Veiligheid)

Tijdens de lancering zijn er diverse vertegenwoordigers van maatschappelijke instanties aanwezig, evenals 70 leerlingen van het Koning Willem I College, opleiding Orde en Veiligheid.

Let op: dit is de voorlopige lijst; de lijst kan nog worden uitgebreid.

Aanmelden pers
Indien je aanwezig wil zijn bij de lancering en/ of specifieke interviewverzoeken hebt, dan vernemen we dat graag via Linda van Essen,linda@triplepentertainment.nl o.v.v. ‘Lancering Pathé en Fataal’.

Over de samenwerking
Bioscoopketen Pathé, Pathé Thuis en filmproducent JSB Productions B.V. maakten in juni hun exclusieve samenwerking voor de campagne ‘Met School Naar Fataal’ bekend. Vanaf dit schooljaar vinden alle bioscoopvoorstellingen van de film Fataal in diverse Pathé bioscopen plaats en kunnen de leerlingen daarnaast in de klas de film On Demand bekijken via Pathé Thuis. Pathé was onder de indruk van de debuutfilm van Bleekemolen: Jesse is als 16-jarig jongetje bij ons binnengekomen met het script van Fataal, we hebben altijd geloofd in zijn enthousiasme en dit heeft hij meermaals bij ons bewezen. Gezien het doel van de campagne/ film hebben we besloten exclusief partner te worden en het project binnen onze middelen volop te ondersteunen.”

Over Pathé
Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk in Nederland. Met 28 bioscopen, 217 schermen en 1.800 medewerkers is Pathé marktleider. Pathé biedt de meest complete bioscoopervaring voor iedereen, waar je iets bijzonders toevoegt aan het leven van alledag. Dat geeft ontspanning, ontsnapping, inspiratie en plezier. Door een breed filmaanbod, livestream van o.a. Metropolitan Opera en de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX en Dolby Cinema, maakt Pathé elke dag bijzonder.

Over Pathé Thuis
Pathé Thuis is een Nederlandse video-on-demand dienst (VOD) die alle films aanbiedt die uit de bioscoop zijn. Het huidige online aanbod bestaat uit meer dan 2000 titels en wordt wekelijks uitgebreid met de nieuwste films. Pathé Thuis is beschikbaar op alle gangbare platformen zoals desktop, Smart-TV’s, gameconsoles, tablets en smartphones. Een account is gratis aan te maken. Gebruikers van de dienst betalen per gehuurde of gekochte film (transactional VOD).

Over Met School Naar Fataal
Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is helaas nog altijd een actueel thema. Geïntrigeerd door dit onderwerp maakte de toen 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen de hartverscheurende film Fataal over de rampzalige gevolgen van zinloos geweld. De film met onder meer Jeffrey Hamilton, Priscilla, Stijn Fransen, Harry Piekema en Mamoun Elyounoussi in de hoofdrollen ging in oktober 2016 feestelijk in première en werd daarna door middel van een lespakket aangeboden bij diverse middelbare scholen.

I.s.m. Pathé bioscopen kunnen leerlingen van middelbare scholen met korting naar Fataal tijdens schooltijd. En is er de mogelijkheid om de film On Demand te kijken in de klas via Pathé Thuis. In samenwerking met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld van MOED en het lieveheersbeestje ontwikkelden JSB Productions op basis van de film een lesmodule. Deze behandelt diverse onderwerpen uit de zeer aangrijpende film. Binnen de module zijn er indrukwekkende Q&A’s beschikbaar met slachtoffers, maar ook met diverse ouders van zowel slachtoffers als een dader.

Meer informatie: www.fataaldefilm.nl/schoolvoorstellingen

—————————————————————————

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Triple P Entertainment | Linda van Essen & Pauline Verhoeven | T: 035 69 82 106 |
E-mail: linda@triplepentertainment.nl of pauline@triplepentertainment.nl |
www.triplepentertainment.nl | Facebook | Twitter | Instagram

More News
  • 29 nov 2017
  • 0
Producent en regisseur Jesse Bleekemolen & Co – Producent  (Fataal) zijn woensdag 29 november 2017 onderscheiden met een officiële oorkonde door de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. Tevens...
  • 11 okt 2016
  • 0
Na de première van Fataal op maandag 31 oktober gaat de film op Q&A Tour langs bioscopen door heel Nederland. Van 1 t/m 8 november...
  • 21 feb 2018
  • 0
Dinsdag 20 februari ontving JSB Productions B.V, de producent van Fataal de film en de schoolvoorstellingen van Fataal een officiële ondertekende brief van de minister...